Meer mogelijkheden

Extra geld

Als bewindvoerder beheren wij bankrekeningen, betalen vaste lasten en regelen wij zak- en leefgeld en kijken of het mogelijk is om bijvoorbeeld te sparen. Maar wij doen meer:
  1. Waarvoor is het bestemd?
  2. Wat is het bedrag?
  3. Wanneer heeft u het nodig?
  4. Laat ons weten of je begeleider akkoord is.

Wij zullen echt ons best doen om te kijken of extra geld mogelijk is, maar houd er rekening mee dat wij nee kunnen zeggen, bijvoorbeeld omdat er geen geld is.
Elke uitgave boven de 1.500 euro, moet eerst door de rechter vooraf goedgekeurd worden.

Je kan ons natuurlijk ook bellen, 010 - 307 63 23

Verhuizen

Een verhuizing, dat is niet alleen spannend maar er komt ook veel bij kijken. Verhuizen kost geld, en je gaat misschien meer of minder huur betalen. Dat moeten wij allemaal overleggen.

Wat moet er allemaal gebeuren?
Als je het plan hebt om te verhuizen, bel ons dan zo snel mogelijk. Dat is belangrijk omdat wij moeten weten hoeveel huur je moet betalen in je nieuwe huis. Als het meer is, kijken wij eerst of daar iedere maand  genoeg geld voor is. Is het geen probleem, dan kan je doorgaan met je verhuisplannen.
Wij maken samen een overzicht van alle kosten,  bijvoorbeeld: kosten  behang, verf, nieuwe vloerbedekking en gordijnen. De schilder, de klusjesman, de verhuizer. Al dat soort dingen. Wij willen van alles weten hoeveel het kost.
Als het overzicht compleet is, kijken wij of daar geld voor is. Het kan zijn dat het meer kost dan je hebt of dat het niet verstandig is. Dan overleggen wij samen of het anders kan. Pas als wij zeggen dat het goed is, kan je alle zaken kopen en regelen.

Je verhuizing komt er aan
Als je weet wanneer je gaat verhuizen dan willen wij dit zo snel mogelijk weten. Wij nemen contact op met je begeleider, voogd en/of andere direct betrokkenen. Met hen spreken wij  af wie gaat vertellen dat je verhuisd bent. Wij geven het in ieder geval door aan de bank, aan het  UWV, de rechter, belastingdienst en aan de verzekeringsmaatschappijen.
Als je bent verhuisd, willen wij alle rekeningen ontvangen van de gemaakte kosten. Dit geldt ook voor het nieuwe huurcontract. Dit alles hebben wij nodig om het budgetplan aan te passen.

Een dure verhuizing?
Als de verhuizing meer gaat kosten dan 1.500 euro, dan moet de rechter dat goedkeuren. Dat moet voordat je gaat verhuizen!

Als je met bewindvoering stopt

Het kan zijn dat je wilt stoppen met bewindvoering of naar een een andere bewindvoerder wilt.

Wat moet je dan doen?
Wij  willen graag weten waarom je  bij ons weg wilt. Wij zullen een afspraak met je maken om daarover te praten. Als je het zeker weet dan moet je de rechter een brief sturen met een uitleg  waarom je dit wilt. Dat komt omdat de rechter ons als je bewindvoerder heeft aangewezen. De rechter besluit dan of wij de bewindvoering mogen stoppen en je naar een andere bewindvoerder mag. Wij moeten ook een brief sturen aan de rechter. De rechter wil namelijk ook weten wat wij daarvan vinden. Soms zijn wij het met je eens, soms niet.
De rechter kijkt dan of hij ons nog wil spreken voordat hij zijn beslissing neemt of niet. Soms vindt hij het goed dat je weggaat, soms niet.

Als je met bewindvoering stopt
Stop je helemaal met bewindvoering, dan krijgen wij van de rechter een brief met de datum waarop je stopt. Wij vertellen de banken en alle anderen betrokkenen, van wie wij nu de rekeningen betalen, dat zij vanaf die datum alles weer met jou moeten regelen.. Wij maken een verslag van alle geldzaken tot die datum. Dit heet dan een ‘Rekening en Verantwoording’. Daar staat precies in hoeveel geld op de bank staat  en wat wijde laatste tijd voor je hebben gedaan. Dit verslag moet je ondertekenen als je het er mee eens bent. Als je het hebt ondertekend, sturen wij het naar de rechter.  Zodra de rechter het goedkeurt, stopt de bewindvoering.

Stap je over
Als je overstapt naar een andere bewindvoerder,  gaan veel zaken op dezelfde manier. Wij nemen contact op met de andere bewindvoerder om te overleggen. We maken afspraken over wanneer  de nieuwe bewindvoerder alles overneemt.  Vervolgens geven wij dit door aan de bank en aan alle anderen die het moeten weten. Wij maken ook dan  een ‘Rekening en Verantwoording’ op die je ondertekent.,  Deze gaat naar de rechter die het goedkeurt. Van af dat moment gaat de nieuwe bewindvoerder aan de slag.

Keurt de rechter je verzoek af
Als de rechter het niet goed vindt dat je bij ons weggaat, dan gaan wij met elkaar in gesprek. Wij kijken nog eens een keer waarom je weg wilde en of wij misschien andere afspraken moeten maken. Wij zoeken in ieder geval een manier om zo goed mogelijk met elkaar samen te werken.